Azura is een non-profit organisatie die hulp biedt aan poezen die in een asiel of andere erkende organisatie verblijven en dure levensreddende operaties of verzorging nodig hebben.

Uit ondervinding weten wij dat asielen of organisaties  het vaak moeilijk hebben om deze operaties te bekostigen,terwijl ze vaak een leven kunnen redden.

Hier vatte Maureen het idee op om de VZW Azura op te richten.

Wij zijn aan geen enkele organisatie verbonden maar bieden hulp waar nodig en indien de fondsen aanwezig zijn.

Wij stellen Azura, het katje waar alles mee begon graag aan jullie voor :

Maureen Paret (40), Felicity Smith (71) en Doris Dierendonck zijn de drijvende krachten achter de nieuwe vzw Azura. “Vorig jaar deed ik kittenopvang voor een dierenasiel. Ik had een kitten bij me waarvan de knieschijven niet op hun plaats zaten. Het poesje heette Azura, vandaar de naam voor onze vzw”, vertelt Maureen. “De operatie voor Azura was vrij duur. Voor de asielen is het vaak heel moeilijk om de financiële last van chirurgische ingrepen voor hun rekening te nemen. Nachtenlang zaten we bij Azura om haar te troosten, want ze had enorm veel pijn… Daarom hebben we de vzw Azura in het leven geroepen. Zodat katten de medische zorgen kunnen krijgen die hun leven weer leefbaar zouden maken.”

Afwijkingen

“Asielen krijgen vaak aangereden poezen binnen. Die hebben meestal zware chirurgische ingrepen nodig. Maar ook katten met aangeboren afwijkingen worden regelmatig in het asiel gedropt. Als die katten nog een kans op een volwaardig leven hebben en als daarvoor een operatie nodig is, dan staan wij daarvoor in. Dan gaan wij dat betalen. Dat doen we enkel voor erkende asielen. Voor particulieren is er een andere vzw in Brugge. Wanneer mensen bij ons aankloppen, dan verwijzen we hen door. Waarom alleen asielen en geen particulieren? We vinden dat die beestjes van hun baasje sowieso de nodige liefde en zorg krijgen in vergelijking met zwerfkatten. Als je een dier in huis neemt, dan zorg je dat het goed zit. Daar gaan wij dan ook van uit. Ik heb altijd al een hoger gevoel gehad voor de zwakkeren onder de zwakkeren. Mijn liefde stopt niet bij mensen”, aldus verpleegkundige Maureen Parret.

Dit is waar we voor staan :

Born to be alive

Born to be safe

Born to be adopted

 

Btw nummer : BE 0686.824.138

 

Azura vzw
Lavendee 19, 8680 Koekelare
Ondernemingsnummer 0686.824.138
RPR Gent, afdeling Oostende